Oznamy 5/2022

Všetky liturgie v týždni sú za účasti maximálne 100 veriacich v režime OP!

Úpravou vyhlášky zo dňa 12.1., ktorá sa týka osôb, ktoré sa môžu zúčastniť bohoslužieb: REŽIM OP + deti do 12 rokov a 2 mesiacov veku.

Dôležitá je však zmena v počte prítomných osôb na jednej bohoslužbe:

Pre stredne rizikové hromadné podujatia (sem patrí aj naša bohoslužba, ktorá v našom obrade je spievaná a nie recitovaná) je dovolená účasť osôb výhradne v režime OP, a to v kapacite maximálne 100 osôb alebo maximálne 25 % kapacity priestorov.

Do kategórie OP patria, aj osoby s potvrdením o tom, že sa nesmú dať zaočkovať.

Veľkopôstne obdobie tento rok začneme 28.2. 2022.

19. 2. 2022 (t.j. už o mesiac) bude 1. zádušná sobota. Je to deň, kedy si bohoslužbou a hramotami budeme spomínať na našich zosnulých z našich rodín.

V sakristii mám už ako predlohu minuloročný menný zoznam. Pozývam Vás vždy pred alebo po sv. Liturgii, aby ste ma neváhali osloviť ohľadom jeho aktualizovania na tento rok.   

Matkou jednej z piatich ruží ružencového spoločenstva našej farnosti bola posledných 24 rokov p. Marcela Romančáková. V tejto jej doterajšej službe bude pokračovať p. Viera Mikitovičová. My jej touto cestou úprimne ďakujeme, a naďalej vyprosujeme Božiu blízkosť, posilu, vedenie pod ochranou Panny Márie.

Stredu 2.2. bude požehnanie sviec hromničiek. Nezabudnime si doniesť sviece na požehnanie.  Aby nedošlo k zámene pri spoločnom požehnaní prosím každého, aby si svoje sviece špecificky označil.

Slovenskí biskupi pozývajú veriacich na púť do Ríma, na ktorej chcú spoločne poďakovať za minuloročnú návštevu pápeža Františka na Slovensku (12.-15. september 2021). Audiencia pre slovenských pútnikov u Svätého Otca bude vo Vatikáne v sobotu 30. apríla 2022. V ten istý deň plánujú slovenskí biskupi sláviť s pútnikmi spoločnú svätú omšu v Bazilike sv. Petra. Bližšie informácie budú zverejňované priebežne. Na púť je možné cestovať napríklad s katolíckou televíziou LUX, alebo sa zorganizovať v rámci vlastnej farnosti či spoločenstva, taktiež individuálnou formou. Pútnikov prosíme, aby sa zaregistrovali prostredníctvom stránky navstevapapeza.sk, a tak si rezervovali zadarmo lístky na audienciu. Aktuálne podmienky vstupu do Talianska možno nájsť na webovej stránke ministerstva zahraničných vecí SR.

Tešíme sa na vás a spoločné stretnutie so Svätým Otcom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *