Oznamy 7/2022

Všetky liturgie v týždni sú za účasti maximálne 100 veriacich v režime OP!

Úpravou vyhlášky zo dňa 12.1., ktorá sa týka osôb, ktoré sa môžu zúčastniť bohoslužieb: REŽIM OP + deti do 12 rokov a 2 mesiacov veku.

Dôležitá je však zmena v počte prítomných osôb na jednej bohoslužbe:

Pre stredne rizikové hromadné podujatia (sem patrí aj naša bohoslužba, ktorá v našom obrade je spievaná a nie recitovaná) je dovolená účasť osôb výhradne v režime OP, a to v kapacite maximálne 100 osôb alebo maximálne 25 % kapacity priestorov.

Do kategórie OP patria, aj osoby s potvrdením o tom, že sa nesmú dať zaočkovať  s aktuálnym výsledkom testu 48h AG, 72 PCR.

Veľkopôstne obdobie tento rok začneme 28.2. 2022.

Hnutie na pomoc rozvedeným kresťanom Vás pozýva na pravidelné mesačné stretnutie, ktoré sa uskutoční dňa 15.februára 2022 o 17.hodine v Katolíckom kruhu, Jarkova 77 v Prešove.

Téma: Kánonického proces v kauzách na vyhlásenie neplatnosti manželstva

Kto by potreboval novú modlitebnú knižku Hore srdcia 6€/kus nech sa prosím zapíše v sakristii.

V dňoch 14. – 20. februára sa bude na Slovensku opäť konať Národný týždeň manželstva. Aj teraz bude NTM prebiehať z dôvodu pandémie hlavne v online priestore a bude sa niesť v znamení témy: „Manželský trojuholník?“ 

Košická iniciatíva podporovaná Radou pre rodinu Košickej eparchie pripravila opäť sedem video večerov so začiatkom o 19:00 na TV Logos. Tieto večery budú popretkávané modlitbou, hudbou, silnými príbehmi či jednoduchými odpoveďami rôznych manželský párov (napr. o. Jozef Maretta s manželkou). Vypočujeme si svedectvá, rady a postrehy kňazských či laických manželských párov, novomanželov či dlhoročných manželských partnerov. Nebudú chýbať ani svedectvá z rómskej komunity. Podrobný program každého večera nájdete na http://www.furca.sk/ntmke/.

V sakristii máme odznaky na NTM, ktorý si môžete zakúpiť za 1€.

Touto cestou vyjadrujeme úprimne Pán Boh zaplať:

Miroslav Puškar dar na chrám                50€

Pán Boh zaplať a požehnaj!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *