Oznamy 37/2023

Prosíme rodičov detí 3. ročníka základných škôl z územia našej farnosti, aby prihlásili v sakristii svoje deti na prípravu na 1. sv. Spoveď a Eucharistiu najneskôr do 20.9.2023.

Pripomíname, že deti 3. ročníka prerušujú prijímanie Eucharistie a rodičia sú povinní svoje dieťa o tom poučiť! a kňazovi to dieťa predstaviť, aby mu Eucharistiu podal až po náležitej príprave.

Drahí bratia a sestry! Dňa 16. septembra zavíta do Klokočova veľmi vzácny hosť, kardinál Pietro Parolin, štátny sekretár Svätej Stolice. Prichádza ako pútnik, aby sa pomodlil pred milostivým obrazom Bohorodičky, ktorú uctievame ako Patrónku Zemplína a aby sa stretol s gréckokatolíkmi žijúcimi v našej eparchii a na celom Slovensku. Ide o doteraz najvyšší prejav úcty a náklonnosti prejavený tomuto miestu a ďalším z prejavov lásky po návšteve dvoch pápežov v Prešove zo strany najvyššej hierarchie cirkvi. Preto vás chcem všetkým čo najsrdečnejšie pozvať k tejto historickej udalosti, za účasti významných cirkevných autorít zo Slovenska i zahraničia, aby sme tak spoločne vytvorili jedno nádherne modlitbové spoločenstvo okolo našej Nebeskej Matky. Už sa na vás všetkých teším. 

S pozdravom váš vladyka Cyril, arcibiskup – košický eparchiálny biskup

Program slávenia:

8.30 – veriaci musia zaujať svojej miesta v areáli Pútnického miesta alebo pozdĺž cesty, ktorou pôjde sprievod 

8.45 – začiatok modlitbového sprievodu z parkoviska Penziónu Family (cca 300m)
– počas sprievodu bude uzatvorená prístupová cesta do Klokočova približne na 30 min. Žiadne auto ani autobus sa do Klokočova nedostane!!!
– počas sprievodu sa bude modliť akatist k presvätej Bohorodičke
– sprievod bude ukončený v chráme pred ikonou

9.50 začiatok liturgického sprievodu od budovy Pútnického centra

11.45 požehnanie budovy Pútnického centra

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *