Oznamy 5/2024

2.2. v Trnave pri Laborci a vo Vinnom 3.2. na sviatok Stretnutia Pána posvätíme sviečky hromnice. Pripravené budú aj originálne z čisto prírodného včelieho vosku, ktoré si budete môcť za výrobnú cenu zakúpiť.

3.2. bude 1. zádušná sobota s hramotami. Pozývame vás aktualizovať menný zoznam zosnulých z vašich rodín.

Všetky deti a mládež našej farnosti srdečne pozývame na farský karneval sobotu 3.2. do kultúrneho domu so začiatkom o 15:00. Nezabudnite si poriadnu masku, dobrú náladu, súťaživosť, a ak sa viete deliť s kamarátmi aj niečo malé pod zub.

Rada pre mládež Košickej eparchie ponúka (nielen) mladým ďalší ročník spoločného prežívania blížiaceho sa pôstneho obdobia skrze známu aktivitu Návrat 40. Návrat 40 ponúka mladým konkrétny modlitbový plán na celé pôstne obdobie, záväzky k askéze, spoločenstvo 5 – 7 členných skupín zvlášť mužov a zvlášť žien a príbehy svätosti biblických postáv. Prihlásiť sa môžu (nielen) mladí od 14 rokov do 4. februára na www.aetos.sk, kde nájdu aj bližšie informácie. 

Pondelok 5. 2. 2024 sa uskutoční ďalší AMEN – sánkovačka v Zámutove. Starší si môžu zobrať či tam požičať lyže na svah s vlekom. Na svahu je bufet a neďaleko reštaurácia, kde bude obed (teplá polievka a pizza). Odchod autobusu je o 9. hodine z parkoviska pri Tescu. Cena za cestu autobusom a obed je 10 €. Registrácia cez formulár na facebooku či instagrame Mládež Michalovského protopresbyterátu. Bližšie informácie sú aj na plagáte. Nezabudnite si vybaviť v škole voľno (za vysvečko) a už teraz sa modlíte za sneh 🙂 

Spolok sv. Cyrila a Metoda, v spolupráci s Komisiami a Radami pre mládež gréckokatolíckej metropolie na Slovensku pozýva mladých na prvý ročník mládežníckej púte NÁVRAT K OTCOM 2024. Púť sa uskutoční v prvú pôstnu sobotu, 17. februára a povedie do Nitry. V rámci púte, ktorej cieľom je putovať po cyrilometodských pamiatkach, navštívime Nitriansky hrad s expozíciou úzko spätou s počiatkami kresťanstva na našom území. Program vyvrcholí slávením sv. liturgie v katedrále sv. Emerána s niektorým z našich vladykov. Putovať budeme spoločným autobusom. Cena lístka je 15€. Na púť je potrebné prihlásiť sa skrze prihlasovací formulár do 11. februára. Po tomto termíne bude cena lístka 25€. Prihlasovací formulár, miesta a časy odchodu autobusu, ako aj ďalšie informácie nájdete na farskej nástenke, či na stránke www.aetos.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *